Rosalinde

Hallo! Ik ben Rosalinde van den IJssel, (1978), moeder van Jonathan (2010) en Isabella (2012). Tijdens mijn eerste zwangerschap miste ik een cursus waarin de beleving van de zwangerschap centraal staat. Dit heeft mij gedreven tot het maken van mijn eigen cursus. Inmiddels ben ik gestopt met het geven van de groepscursus, en wil ik me alleen nog richten op de individuele begeleiding van zwangeren en hun hun eventuele partner.

Ik merkte aan mijzelf en zag om mij heen dat veel vrouwen op zoek zijn naar vertrouwen en bevestiging. Naast de ‘bevestiging’ van een echo bleven er nog veel vragen over. Ik ontdekte dat, door het naar binnen gaan en te luisteren naar je lichaam, ik veel rust en vertrouwen vond. Ik besloot de begeleiding te ontwikkelen die ik zelf had willen volgen.
Inmiddels ben ik ook met een boek bezig en schrijf ik regelmatig blogs.

Gaandeweg ontdekte ik ook mijn passie voor het individueel begeleiden van zwangere vrouwen (met of zonder partner): een mooie voorbereiding op alle veranderingen, maar vooral een waardevolle ervaring in het contact maken met je lichaam en je baby (ook voor de partners!).

Achtergrond: In mijn laatste jaar op de middelbare school mocht ik een eindwerkstuk maken. Het onderwerp werd ‘Oerkracht’. Mijn interesse in de mens en zijn ontwikkeling waren toen al een aanwezig. (bevallen en oerkracht zijn voor mij bijna synoniemen….). Het bleek het begin van een zoektocht naar mijn eigen kracht, die ik zo af en toe wel tegen kwam, maar pas écht wortel schoot toen ik besloot om hier op te gaan vertrouwen.
Na mijn VWO was ik zoekende, wie ben ik, wat wil ik? Ik koos voor een studie aan het conservatorium waar ik de opleiding ‘Docent Muziek’ volgde. Tijdens deze studie ontdekte ik mijn passie voor het lesgeven, liefde voor kinderen en hoe fijn ik het vind om mensen te inspireren.
In een periode van uitputting besloot ik mijzelf volledig te richten op herstel, het was het moment dat een einde en een begin markeerde: het einde van oude patronen en het begin van een nieuw leven: ik raakte zwanger. Het bleek een fundamentele ervaring te zijn waarin ik besloot mijn hart te volgen (want er was geen weg meer terug). Het besluit om te starten met ‘Beleef je Zwangerschap’ werd een feit.

Naast mijn opleiding en diverse banen ben ik altijd bezig om mijzelf nog meer te ont-wikkelen. Die vraag: wie ben ik en waar zit mijn oerkracht is een rode draad in mijn leven.

Alles wat ik de afgelopen jaren geleerd heb in diverse cursussen (yoga, energetisch werk, dans) en werkgroepen, zowel binnen als buiten het onderwijs, komen hier samen.
Ik verheug mij op de ontmoeting met alle zwangeren, hun partners en kinderen!

Tot ziens!
Contact

Bewaren

Bewaren